De kankerstichting voor na de diagnose

Roparun

Stichting Roparun en Powder Days Foundation gaan meerjarige samenwerking aan

Jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) samen met lotgenoten uit hun comfortzone laten stappen en toewerken naar het vinden van een nieuw ‘normaal’. Dat is het doel van Stichting Roparun en Powder Days. Met een meerjarige samenwerking wordt ervoor gezorgd dat dit voor nog meer jongeren mogelijk is. Stichting Roparun steunt Powder Days daarom de komende drie jaar met een bedrag van in totaal €276.000,- euro.

Zowel Lesly Wolters, directeur van Roparun, als Jegor zijn trots op deze meerjarige samenwerking: “Met de steun van Stichting Roparun gaat een langgekoesterde droom van Powder Days in vervulling: het uitbreiden van deze waardevolle weken, zodat nog veel meer jongvolwassenen die te maken hebben met deze ingrijpende ziekte hieraan kunnen deelnemen.”

Groei dankzij Roparun

Dankzij de steun van Stichting Roparun is Powder Days gegroeid tot meerdere weken per jaar vol avontuur voor jongvolwassenen die kanker hebben of hebben gehad. 

We zijn enorm dankbaar voor de onmisbare steun van Stichting Roparun. Mede dankzij hun bijdrage kunnen we jongvolwassenen (AYA’s) die kanker hebben (gehad) een bijzondere week bieden. Een week waarin zij uitgedaagd worden om uit hun comfortzone te stappen, nieuwe verbindingen aangaan met lotgenoten en samen bouwen aan een nieuw normaal. Deze ervaring geeft niet alleen kracht, maar zorgt ook voor onvergetelijke herinneringen en mooie vriendschappen.

Lesly Wolters is onder de indruk van het verhaal van Paul en Jegor: “Dit is een uniek verhaal. Ze weten beiden hoe moeilijk het is om het nieuwe normaal terug te vinden. Veel mensen denken dat je na de behandelingen zomaar weer terugkeert in de maatschappij. Echter speelt er veel meer.”

Roparun samenwerking

Powder days team - roparun

Ondertussen heeft Powder Days ook haar eigen Roparun team.

De Roparun is een non-stop estafetteloop van Frankrijk naar Nederland. Het evenement begon met een weddenschap in 1991. Sjaak Bril kon door een blessure de marathon van Rotterdam niet lopen, waarop zijn vriend Peter van der Noord zei: het telt pas echt als je van Rotterdam naar Parijs loopt. Voilà, de Rotterdam-Parijs-Run was geboren. Jaarlijks lopen talloze teams meer dan 500 kilometer én zamelen ze geld in voor verschillende doelen om het leven van mensen met kanker aangenamer te maken.

“Het grappige is dat Roparun onder onze deelnemers zo begon te leven, dat er een Powder Days Team is ontstaan.”

Paul ziet dat veel deelnemers van Powder Days al een connectie hebben met de Roparun. “Jongeren zijn steeds meer bezig met fit en gezond leven. Er gaan vaak mensen mee met onze reizen die ook aan de Roparun hebben meegedaan. Vorig jaar hadden we voor het eerst een eigen team. Zo is de cirkel eigenlijk rond.”

Meedoen aan de Roparun is geen eenvoudige opgave: je legt met je team zo’n 500 kilometer af in twee dagen. “Ons team bestaat uit 25 mensen, waarvan er vijftien kanker hebben of hebben gehad. Dat is wel heel bijzonder, maar geeft misschien nóg meer motivatie.” Naast hardlopers bestaat een team uit begeleidende fietsers, chauffeurs, cateraars en masseurs.

Paul loopt voor en met lotgenoten